[heading text=”Başkanın Mesajı” tag=”h3″]

Asya’nın iki yakasını biraraya getiriyoruz!

Yeni bir dünya kuruluyor! Adil, eşitlikçi, dayanışmacı, insancıl ve en önemlisi bütün bu erdemlerin sürdürülebilir olacağı yeni bir uluslararası ilişkiler düzeni oluşuyor. Ne mutlu ki, yeni dünyanın kuruluşunun önder ülkelerinden biri de bizim ülkemiz, Türkiye’miz.

15 Temmuz 2016’da Amerikan vesayetinden kurtulduk. Böylece Atlantik boyunduruğunda bastırılan Türk milleti yeni bir dünyaya uyanıyor. 21. Yüzyılın ilk çeyreğinde artık “Küçük Amerika” olmak için değil, “Güçlü ve Zengin Türkiye” için güç birliğiyle çalışacağız, çalışıyoruz.

Büyük Atatürk’ün dediği gibi “Biz Asya-i millet ve devletiz”! Asya Çağına girmemizle birlikte Türkiye, kendi maddesini buldu. Asya’nın insanlığa bir armağanı olan Kuşak ve Yol Girişimi, paylaşımcı yeni dünyanın öncü kurumlarından biri. Özellikle Türk Cumhuriyetlerini birleştirip birbirine bağlayan “Orta Koridor” projemiz, Kuşak ve Yol Girişiminin resmi parçası olarak “Kayıp Uygarlığı” canlandırıyor. Evet, Asya’nın iki yakasını biraraya getiriyoruz! O kadar iddialıyız!

Çin Halk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında eşit, karşılıklı saygıya ve ortak çıkara dayalı stratejik işbirliğinin kurulup, pekiştirilmesi, yalnız iki ülke için değil, yaratacağı sonuçlar itibariyle, barış içinde yaşamayı hedefleyen tüm ulusların da yararına olacak.

Kurmakta olduğumuz 21. Yüzyıl İpek Yolu’nda sadece mal ve hizmet değişimi değil, kültürleri de birbirine kavuşturuyor, halkları yakınlaştırıyoruz. Farklılıkları zenginlik gören bir uyum dünyası kuruyoruz. Türk-Çin İş Der’in üç ayda bir Türkçe ve İngilizce olarak yayınladığı BRIQ kısa sürede en itibarlı Kuşak ve Yol Girişimi dergisi oldu.

Şanslıyız, en büyük kaynağımız yetişmiş iş gücümüz. Becerikli, yetkin girişimcilerimiz. Türkiye ile Çin’in kazan-kazan ilkesiyle güçlerini birleştirmesi için çalışıyoruz. Amacımız: 1. Çin yatırım sermayesini çekerek Türkiye’yi bir üretim ve dağıtım üssü haline getirmek. 2. Türk yatırımcılarının ve iş insanlarının Çin piyasasında daha aktif olmalarına yardımcı olmak. 3. Türkiye’nin Çin’e ihracatını ithalatımızı dengeleyecek düzeye çıkarmak. 4. Türkiye’yi Çinlilerin gözde turizm güzergahı haline getirmek ve 5. İleri teknoloji ve bilim alışverişinde kalıcı kurumlar oluşturmak.

Mehmet Adnan AKFIRAT

[cinfo title=”Yönetim Kurulu” btn=”İncele” link=”https://cinisder.org.tr/yonetim-kurulu/” style=”style4″]Derneğimizin yönetim kurulu üyelerini görebilirsiniz.[/cinfo]
[cinfo title=”Dernek Tüzüğü” btn=”İncele” link=”https://cinisder.org.tr/tuzuk/” style=”style4″]Dernek tüzüğümüzün tamamını inceleyebilirsiniz.[/cinfo]
[cinfo title=”Etkinlikler” btn=”Listele” link=”https://cinisder.org.tr/etkinliklerimiz/” style=”style4″]Etkinlik ve davetlerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.[/cinfo]